8 Mayıs 2010 Cumartesi

D&G Backstage





Miss Sicily



Hermes



* Kilidi pırlanta kaplı timsah derisi Birkin’in fiyatının 138 bin euro olduğunu.
* Dünyanın en hareketli Hermes mağazasının “24 Rue du Faubourg Saint Honore” olduğunu. Biz Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve eşi Diana Şahenk’in Hermes Birkin almasına şahit olduk.
* Hermes markasının her şeyi uzun süreli planlara dayandırarak yaptığını. İstanbul’da mağaza açmalarının bu sebeple 7 yıl sürdüğü.
* Hermes’in kadın koleksiyonunu 1999’dan beri Jean Paul Gaultier’in tasarladığını. Jean Louis Dumas ve Jean Paul Gaultier Amerikan kolejlerindeki kardeşlik duygusuyla çalışırlarmış.
* Detay düşkünlükleri yüzünden diğer lüks markalara oranla Hermes’in daha az taklit edildiğini.
* Hermes’dir kaya gibi sağlamdır, deyip yeni alınan bir Hermes’in hor kullanılmaması gerektiğini. Gerçek derinin kendini koruyan maddeyi iki hatta üç yılda salgıladığını…
* Fransa’dan sonra en çok eğeri Amerika’da sattıklarını. Eğerlerin atların ölçülerine göre özel siparişle yapıldığını. Geçen ay piyasaya çıkan yeni eğerin teknolojik bir takım özelliklerinin de bulunduğunu, yarış atları için uygun olduğunu.
* Hermes’in modanın değil kalitenin peşinde oluğunu. Tasarımcılarının trendleri takip etmediğini. Çünkü Hermes’den alınan bir kıyafetin en az 10 yıl giyilmesi hedefleniyor. Bu sene aldığınız bir kazağın üç sene önce aldığınız palto ile kombinlenmesi bekleniyor.
* Kullanılan malzemeleri verilen emeği görünce Hermes ürünlerinin pahalı değil maliyetli olduğunu.
* Fransa ve yakınlarında 15 ayrı üretim atölyesi olduğunu.
* Bir çantanın her detayıyla yalnızca bir kişi tarafından üretildiğini. Bir çırağın çantayı baştan sona üretebilmesi için 18 ay eğitim aldığını. Birkin’i üreten ustaların en az sekiz yıl deneyimli olduğunu. Bir Birkin’in üretiminin 16 ile 24 saat arasında bittiğini.

hurriyet sibel arna dan alintilanmistir.

A Film By Tom Ford.. A Fuckin Must-See





The Band Placebo...The Man Molko...The Soul Rock...Comin For Saturday