26 Haziran 2010 Cumartesi

Radiohead - Idioteque For Sunday...Thom Yorke Goin Mad..

Ice age coming
Ice age coming
Let me hear both sides
Let me hear both sides
Let me hear both
Ice age coming
Ice age coming
Throw them in the fire
Throw them in the fire
Throw them in the


Jean Paul Gaultier (My Best)





Givenchy



Istancool

Dünyanın modası İstanbul’a geliyor

Ünlü modacı Gareth Pugh, şapka tasarımcısı Philip Treacy ve moda ikonu Daphne Guinness, Istancool'a katılmak için Türkiye'ye gelen isimlerin yalnızca birkaçı. Organizatör Pablo Ganguli (26) festivali anlattı

Moda ve sanat çevreleri aylardır tek bir etkinliği konuşuyor. İngiltere'deki gazetelerde yazılanlar ve Facebook sayfası dışında bilgi edinemediğimiz için, bir nevi şehir efsanesine dönüşmüştü Istancool. Festivalin programındaki isimlere baktıkça hepimiz heyecanlanıyor; sonunda 2010 kültür başkentine yakışır bir etkinlik yapılacağı için seviniyorduk. Istancool'u saran gizem perdesi, bu hafta aralandı. 2-4 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek Istancool'a katılacak isimler de kesinleşmişti. Edebiyat, müzik, film ve sanat dünyasını kucaklayan festivalin ağır topları, Amerikalı ünlü yazar Gore Vidal, mimar Zaha Hadid, Oscar adayı yönetmen Lee Daniels, Nobel ödüllü edebiyatçı Sir V.S. Naipaul ve yönetmen Stephen Frears. Ama Istancool moda meraklılarını da mutlu edecek gibi görünüyor. Mücevher tasarımcısı Waris Ahluwalia, moda tasarımcısı Gareth Pugh, model Lily Cole, şapka tasarımcısı Philip Treacy ve moda ikonu Daphne Guinness, üç gün boyunca panel ve tartışmalara katılacak, Türk halkıyla buluşacak. Türk sanat camiasının önde gelen isimlerinin de katılacağı Istancool'u Liberatum adlı şirket organize ediyor. Buradaki ortakları İstanbul'74. Festivalin kreatif başkanı ise moda dünyasının yakından tanıdığı bir isim; Demet Müftüoğlu. Zaten modayla ilgili isimlerin belirlenmesinde büyük rolü o oynamış. "Türkiye'de modaya ilgi son yıllarda çok arttı. Bir de yurtdışındaki tasarımcılarımızın başarıları çok dikkat çektiği için, bu ikonik isimleri festivalde ağırlamayı istedik," diyor Müftüoğlu. Festivalin ana sponsoru Türk Hava Yolları bu arada. Istancool, Turizm Bakanlığı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından da destekleniyor.

KATE MOSS DA GELEBİLİR
Liberatum'un kurucusu ve Istancool'un da fikir babası olan 26 yaşındaki Pablo Ganguli ise edebiyat kökenli. Genç yaşına rağmen 10 yıldır bütün dünyada benzer kültürel aktiviteler düzenleyen Ganguli, uluslararası kültür çevrelerince çok iyi bilinen biri. GQ dergisi onun için 'kültür kralı' yorumunu yapıyor. The Observer "Fas, Delhi ve Papua Yeni Gine'de düzenlediği festivallerle ufkumuzu genişletti," diyor. Ganguli ile birkaç haftadır mesken tuttuğu otelinde bir araya geldim. Festivalin hazırlıkları tam gaz devam ediyor. Sürekli yeni isimler ekleniyor, program her geçen gün daha da ilginç bir hale geliyor. Ganguli'nin arada bir dili sürçüyor, şehrin adını söylerken İstanbul yerine Istancool diyor. Ganguli ve Istancool, bu şehrin, miyadı dolmuş ünlülerin iki salınmasına ihtiyacı olmadığının, saygıdeğer insanların da tonlarca para dökülmeden, sadece İstanbul için bu şehre gelebileceğinin en güzel örneği. Hem de kapalı kapılar ardında kalmadan, halkla bir araya gelip tecrübelerini paylaşarak..



2 Temmuz Cuma
Yer: The Seed
13:00 Istancool resmi açılış töreni 15:00 Edebiyat - Sir V.S Naipaul bir romanından okuma yapacak.
16:00 Medya Paneli - Financial Times Paneli: Dijital Medyanın Geleceği.
Konuşmacılar: FT.com editörü Robert Shrimsley, Dazed&Confused editörü Jefferson Hack, Wallpaper editörü Tony Elliott, Time Out dergisi kurucusu Tony Chambers

3 Temmuz Cumartesi
Yer: İstanbul Modern
11:00 Edebiyat - Hanif Kureishi ve Elif Şafak çocukluk dönemlerinin edebi kimliklerini nasıl şekillendirdiğini anlatacak. Müslüman ülkelerde doğup, Avrupa'da yetişmiş; biri Asyalı erkek, diğeri Türk kadın yazarın buluşması.
12:00 Sanat ve Fotoğraf - Michael Nyman ile film ve fotoğraf çalışmaları üzerine söyleşi.
14:00 Precious filminin gösterimi ve yönetmeni Lee Daniels ile soru-cevaplar.
17:00 Philip Treacy ve Daphne Guinness ile şapkacılık üzerine bir sohbet.
18:00 Leyla Umar-Gore Vidal sohbeti.
23:00 Kız Kulesi'nde Absolut partisi; DJ'ler: The Misshapes ve tasarımcı Gareth Pugh

4 Temmuz Pazar
Yer: Pera Müzesi
13:00 Özalp Birol ile Pera Müzesi tarihi üzerine söyleşi.
14:00 Stephen Frears, Vecdi Sayar ve Lee Daniels ile sanat filmleri ve bağımsız sinema üzerine söyleşi.
15:00: Shekhar Kapur ve Alphan Eşeli, dünya sinemasının Kapur filmleri üzerindeki etkisini konuşuyor.
16:00 Taner Ceylan ile çağdaş Türk kültürü üzerine kişisel bir söyleşi.
18:00 İngiliz Konsolosluğu'nda resepsiyon.

yaprak aras sahinbas tan alinti yapilmistir.