4 Haziran 2011 Cumartesi

Ece Temelkuran - İkinci Yarısı****




KİTAPTAN:



"Senaryo gereği, orta sınıftan, iki çocuklu bir kadındır. Ortalama hıyarlıkta bir kocası vardır..."





"...O Sırada mahallede bir matkap sesi duyulsa. Türk erkeğinin matkap konusunda bir saplantısı olduğunu düşünsen. Delmekle ilgili bir saplantı..."




"Faşizm, atılan ilk bombalarla başlamaz, her gazetede üzerine bir şeyler yazılabilecek olan terörle de başlamaz. Faşizm, insanlar arasındaki ilişkide başlar..."




"Son 5-6 yıldır böyle bir moda var büyük şehirlerde. Beyaz tülbentli kadınlar, gözleme veren lokantaların camdan vitrinlerinde oturup bütün gün, yufka açıyor, harç karıyorlar. İşlerini yaparken oryantal ve neredeyse egzotik bir resim olarak sergileniyorlar."






"Kadın, gözleri dört açılmış erkeğin ağzından hangi hikmetli söz dökülecek beklerken erkeğin egosunu nasıl emzirdiğini bilmeden öylece durur, dinler. Bazen erkeğin cümlelerinin arkasını, sırtına yastık koyar gibi destekler. Bazen, erkekler kendi dehasından bitkin düştüğünde, varoluş mihraplara başını vura vura tarumar olduğunda, sanki sırtına tülbent ya da havlu koyar gibi pansuman cümlelerle araya girer.."




"İşçi, hayalin parçasıdır.."




"Yeni tuttuğum evde bütün işleri olağandışı bir sahiplenme ve tatlılıkla yapan Arif Usta ile nerdeyse karşılıklı ağlaşarak ayrılıyoruz. Marx Abi ne der bilmiyorum ama aramaızda paradan başka bir şeyler var..."



İnan Temelkuran ve Ece Temelkuran gibi iki insanı bu vatana veren anne babaya ne mutlu..kutsalsınız...

Wild Beasts - Bed of Nails

ink up the wound for a crude tatoo,
a big old red heart with an anchor stuck through


Smokey

Blake

dersini almış da ediyor ezber

Kate Wet

3 Haziran 2011 Cuma

Patti Smith - Because The Night


Miss U



"Hoşgeldin kadınım benim hoşgeldin
ayağını bastın odama
kırk yıllık beton, çayır çimen şimdi
güldün,
güller açıldı penceremin demirlerinde
ağladın,
avuçlarıma döküldü inciler
gönlüm gibi zengin
hürriyet gibi aydınlık oldu odam..."

demiştin bir vakit...

29 Mayıs 2011 Pazar

Denis Villeneuve - Incendies****

radiohead sarkilariyla bezenmis carpici bi film..iskenceye, iskencecilere, insan onurunu ve gururunu hice sayan dusunceye dair tokat niteliginde...

radiohead u and whose army esliginde bi saygi durusu olsun nacizane:

Incendies from mustafa genc on Vimeo.

Paris Paris

http://www.gillesvidal.com/blogpano/paris.htm

My Nun

sehpadaki erikliden anlıyorus ki rahibem istanbulda...seninle aynı şehirde nefes almak bile baştan çıkarıcı...

Gonna Love Today

Oha Bi Yaşıma Daha Girdim...

Coco Chanel de orduyu giydirmişti
Dünyada kurumsal modayı başlatan ilk isim ‘ilklerin modacısı’ Fransız Coco Chanel oldu. Kadınlara ilk pantolonu o giydirdi, matem rengi sayılan siyahı modanın vazgeçilmez renklerinden biri yaptı, No: 5 parfümü, zincir saplı çantası, babetleri ünlü oldu. 18 yaşında terziliğe başlayan, 1910 yılında da ilk dükkânını açan Chanel, 1920’lerde bazı özel firmalar için de tasarım yaptı. Chanel ayrıca Türk askerlerini de giydirdi. 1930’lu yıllarda Atatürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin üniformalarını Coco Chanel’e tasarlattı. Türk ordusu 1980’lere kadar Chanel imzasını taşıyan üniformalar giydi. Bundan dört yıl önce ise TSK kıyafetlerinin son tasarımını Arzu Kaprol yaptı. Kaprol, üniformalarda Chanel tarafından tasarlanan kısımları değiştirmedi.

radikal'den alınmıştır..