19 Şubat 2011 Cumartesi

Wish U Were Here


La Roux - Under My Thumb For Sunday

It's down to me
The difference in the clothes she wears
Down to me, the change has come,
She's under my thumb

Abuse

Michael Kors








Diesel Black Gold









Yastık

Yastık dünyaya açılıyor
Bugünlerde sık sık “Yurtdışına giderken arkadaşlarıma hediye olarak yastık götürdüm, yabancı misafirlerimi Yastık mağazasına götürdüm, bayıldılar” gibi şeyler duyuyorum..

Rıfat Özbek ve Erdal Karaman’ın üç yıl önce Bodrum’da başladıkları Yastık maceraları, önümüzdeki hafta Londra’da açılacak olan mağazayla devam ediyor. Yani hem tasarım değeri yüksek hem de kullanabilir olan
bu yastıklar son zamanlarda özellikle değişik bir hediye vermek isteyenlerin favorisi oldu. Markanın ortağı ve tasarımcısı Erdal Karaman “Her biri çocuğum gibi” dediği yastıkları anlattı.

* Yastık markası kurma fikri nasıl doğdu?
2002’de Yalıkavak’ta ev almıştık. Sonra eve yastık aramaya başladık ama gittiğimiz her yerde içi elyaf, kırpık dolu top gibi yastıklar gördük. Ne rahatlar, ne de yumuşak... Sonra Rıfat bey bir gece 2.30’da beni aradı: “Erdal ya, bir dükkan açalım ismi de Yastık olsun” dedi. Ben de hiç tereddüt etmeden tamam dedim. 2005’te Yalıkavak’ta ilk mağazayı açtık. Çok ilgi görünce İstanbul ve Alaçatı mağazaları geldi.

* Şimdi de Londra mağazası açılıyor...
Evet, aslında 1,5 aydır faaliyette ama büyük açılışını ayın 23’ünde yapıyoruz.

* Siz Yastık markasının hangi aşamalarında varsınız?

Kumaşların yüzde yetmişini ben seçiyorum, tasarımları yapıyorum. Mağazaların işletmelerini de ben yapıyorum. Kumaşları Londra’dan, Bodrum’da pazarlardan, sokaklardan, Denizli’ye ailemi görmeye gidince oradan toplarım.

* Mağazaların konseptini de siz mi belirliyorsunuz?
Evet. Bütün dükkanlarımız uzun ve derindir. Her şey bembeyaz olsun, galeri havası olsun, yastıklar mücevher gibi sergilensin istedik.

“Prens Charles’ın evinde de bizim yastıklardan varmış”


* En çok nasıl yastıklar satılıyor?

Etnik desenli modeller satılıyor. Özellikle yabancı müşteriler Osmanlı desenlerini çok seviyorlar. Çünkü Türkiye’den hediye götürüyorlar ve buraya ait bir şey olsun istiyorlar.

* Ne tür malzemeler kullanıyorsunuz?
Genelde yüzde yüz ipek. Onun dışında koton, kök boyalar yani hep organik malzemeler. Kimyasal boya, naylon olan hiçbir şey giremez bu dükkana.

* Mağazalarda kaç yastık var?
Şu an burada 75 yastık var. Her yastıktan belli sayıda üretiyoruz.

* Ne kadar zamanda üretiliyor bir yastık?
200 yastık kombinasyonu 1,5 ayımızı alıyor. Çünkü her yastığın ön ve arka yüzleri farklı. Kadifelerin arkasını açık renklerde kullanıyoruz ki yazın da kullanılabilsin.

* Fiyatlar nasıl?
50 TL’den başlıyor, 1000 TL’ye kadar çıkıyor. İşlemelerine göre fark eder.

* Yastıkları kullanan ünlüler kimler?
Daniel Craig, Tilda Swinton Londra’daki mağaza açıldığında alışveriş yaptılar. Sonra Prens Charles’ın evine giden bir ahbabımız yastıklardan görmüş. Üç sene evvel de Kate (Moss) geldi. Naomi Campbell ve Donna Karan da müşterimiz. Yabancı mecmuaları karıştırın bizim yastıkları görürsünüz! Mesela bu ay Amerika’da Vogue’dayız.

milliyet.com.tr

18 Şubat 2011 Cuma

David Michôd - Animal Kingdom



it is a crazy fucking world.

Adidas Jeans

Radiohead...King Of The Limbs

19 subatta bekledigimiz album bir gun once piyasada..
ve albumun ilk klibi lotus flower:)

The Do - On My Shoulders For Sat

Why would you try to make me friends with them soldiers
When you know that I've never been familiar with orders
When you know that my heart is in a pretty disorder
And you should know that in my heart you fill every corner


The Do - On my shoulders from The Dø on Vimeo.

17 Şubat 2011 Perşembe

Bastard

Slowly

Kate Moss

Keep Me Warm

Animalier

Warning!


Tekstil sektörünün dünyada önde gelen firmalarından olan ve Zara, Massimo Dutti, Berskha, Oysho, Pull&Bear gibi markalara sahip olan Inditex, ‘Stradivarius’ adlı mağazasındaki bazı tişörtlerin üzerindeki baskıların kopya olduğunun ortaya çıkması üzerine bu ürünleri geri çekmek zorunda kaldı. Baskıların kopya olduğunu ortaya çıkaran El Pais gazetesinin haberinden sonra harekete geçen Inditex, tişörtlerin tüm mağazalardan toplatıldığını açıkladı. Tişörtlerdeki desenlerin, genç stilistler tarafından internetteki bir blogda yayımlanan tasarım veya fotoğraflardan alıntı olduğu belirtildi. Olaydan haberleri olmadığını söyleyen Inditex yetkilileri araştırma başlattı. Inditex, tasarımların kurum dışından satın alındığını belirterek bu tip alımlarda her zaman yasal hak konusunda sorunsuz ürünlerin seçilmeye dikkat edildiğini duyurdu.

Genç stilistler şikayetçi olmayacak
Kopyalanan tasarımların bazıları İsviçreli 19 yaşındaki Michele Krüsi ve Fransız 22 yaşındaki Louise Ebel’e ait. Bunlar internetteki ‘Miss Pandora’ adlı blog sitesinde daha önceden yayımlanmış. Öğrenci olan Krüsi, El Pais’e verdiği demeçte, “Bana sorsalardı sorun olmazdı” derken, Ebel “Çalışmalarımı ve fotoğraflarımı hiçbir haber verilmeden tişörtlerin üzerinde görünce çok şaşırdım. Bunun saygısızca olduğunu ve emeğimizin değerini düşürdüğünü düşünüyorum. Kendimi kullanılmış hissettim” dedi. İnternette yayımladıkları tasarımları kopyalanan gençler Inditex’e karşı yasal girişimde bulunmayı düşünmüyor. İspanyol firmanınsa özür dileyebileceği belirtiliyor.