18 Aralık 2010 Cumartesi

..............

hayati kelimeler dunyasinda gecmis bir insan olarak okumak istedigi kitaplardan cok azini okuyabilmis,
tanismak istedigi kadinlardan
hicbirini taniyamamis,
gormek istedigi sehirlerden
sadece istanbulu gorebilmistir
ve bu adam
mustafa genc deil
cemil merictir....

.........

beyhude: proleteryadan burjuvaziye geçme çabaları...

Faithless - Sun to Me For Sunday

if my body was your mirror
you'd be able to see


Faithless Tour Promo from Agile Films on Vimeo.

Madonna by Mert&Marcus

Spice Up

Kumaşın akıllısı

Demokrasilerde çareler tükenmez. Yumurta saldırısı da neymiş? Akıllı kumaşlar sağ olsun, leke meke hak getire!

Son yıllarda modada çok sürprizle karşılaşmıyoruz. Geçtiğimiz yüzyılın devrimci tasarımlarından eser yok. E çoğu şey çoktan keşfedildi, yaratıldı, üretildi. Moda dünyası Amerika’yı yeniden keşfetmeye çalışsa da tasarım anlamında pek şansı yok.
Yenilik daha çok kumaş teknolojilerinde karşımıza çıkıyor.
Bu anlamda Türkiye’de bu teknolojilerin nabzını en iyi tutan ve koleksiyonlarında kullanan markalar arasında Damat Tween ADV öne çıkıyor.
Markanın koleksiyonlarının yüzde 30’unda kullanılan akıllı kumaşlardan örnek vermek gerekirse:
? Su ve kir tutmayanlar: Sıvılar kumaş üzerinde kalmıyor ve lekeler kolayca çıkartılabiliyor.
? Sinek kovucu, enerji verici ve dinlendirici: Adı üstünde.
? Serin tutan: Teri kumaşın dış katmanına aktararak hızlı kurumasını sağlıyor ve vücudu serin tutuyor.
? Parfüm kokulu: Mikro kapsüller içine gizlenmiş parfüm esansları yürürken kırılıp parfüm kokusunu etrafa yayıyor.
? Doğayla dost: Üretim aşamasında hiçbir kimyasal içermiyorlar.
? Su itici: Üzerine gelen su kumaşın içine geçmeden akıp gidiyor.
? Radyasyon kovucu: Marka bu sezon ilk kez koleksiyonlarında kullandı. Ceket göğüs iç ceplerine uygulanan tela sayesinde, cep telefonunun yaydığı elektromanyetik radyasyon vücuda geçmiyor.
Pierre Cardin ve Cacharel’de leke tutmayan takım elbiseler yok ama bunun karşılığında makinede yıkanabilen takımlara yer verildi.
Özel dikim yapan markalar ise leke tutmayan kumaşlara mesafeli duruyor. La Misura’nın genel müdürü Namık Gökçeer nedenini şöyle izah ediyor:
“Kumaşın gramajları, iplik numaraları, dokuma sıklıkları ve tuşelerindeki farklılıklar el işçiliği ile uygulanan dikim tekniklerine uygun değil. Dikim çeşitlilikleri de söz konusu olunca kişiye özel el işçiliği ile yapılması mümkün olmuyor.”
Milimetric’in sahibi Kağan Gökalp ise akıllı kumaşları müşterilerine çok fazla önermediklerini çünkü bunların doğal kumaşın yerini tutmadığını söylüyor, “Bizimkisi gibi lüks markaların müşterileri de bunları çok tercih etmiyor” diyor. Ama neticede günlük hayatında takım elbise giyenler ve sık seyahat edenler için akıllı kumaşlar hayat kurtarıcı nitelikte. Yumurtanın hedefinde olanlara ise bir müjdem var...
Leke tutmayanla yetinmek zorunda değiller. Damat Tween ADV kumaş üreticileriyle birlikte yeni bir akıllı kumaş üzerinde çalışıyor: Kendi kendini temizleyen. Bir yıla raflarda olur.
O zaman yumurta falan koymaz kimseye!

Bir Türk markası daha atakta
İngiliz Grazia dergisinin son sayfasına bayılırım. Her hafta bir çanta seçerler ve bunu dev gibi sayfaya basar, altına da bu çantayla uyumlu birkaç ürünün görsellerini yerleştirirler.
Reklam sayfası değildir bu, derginin editörlerinin beğenisini yansıtır. Bir marka için de parayla satın alınamayacak türde bir reklamdır. Her hafta bu sayfadaki çanta bir şanslı okurun olur. Daha önce burayı Vivienne Westwood’dan Alexander McQueen ve Mulberry’ye birçok ünlü markanın çantaları şereflendirdi.
Grazia’nın 29 Kasım tarihli sayısında ise bu sayfada Desa markalı bir çanta yer aldı.
Yngiltere pazarında başarı yakalayan Tween’den sonra Desa da bu yolda ilerliyor. ?imdilerde Ytalya’dan iki yeni tasarımcıyı daha kadrosuna dahil etti: Bunlardan biri Versace ve Ferre gibi markalarla çalışmış Davide Gato. Diğeri ise CV’sinde Armani ve Dior’u barındıran Eduardo Wong Valle.
Marka aynı zamanda The Times’ın “Fashion Matrix” adlı sayfasında Karl Lagerfeld, Hermes ve Tory Burch ile yer aldı. Desa’yı yakın markaja aldık.

melis alphan

Noir Desir diye bir grup vardı!

Fransa’dan dünyaya açılan ender rock gruplarından biriydi. “Bordeaux kökenli protest rock” desem tam anlatır mı bilmiyorum. Bordeaux ama şarap şehri klişesini unutun. Bu adamlar Bordeaux’nun işçi mahallesi tarafından.
İstanbul konserlerini dün gibi hatırlıyorum. Boynunda poşu Filistinliler için özgürlük isteyen, slogan atan, cayır cayır rock yapan bir grup. Ortadoğu turnesine çıkan, kapitalizme karşı şirketi Universal’e isyan etmekten geri durmayan, giderek yükselen bir grup. Peki sonra ne oldu?
Her şey bir gecede bitti. Bir yumrukta. Solist Bertrand Cantat Ukrayna’da turnedeyken bir gece kıskançlık krizine girdi, sevgilisi Marie Trintignant’a vurmaya başladı. Sonuç: sevgili mezara, Bertrand hapise.
Annesi üzüntüden kalp krizi geçirip öldü. Eski karısı intihar etti.
2007’de sekiz yıllık cezasının dördüncü yılında şartlı salındı. Basına konuşması yasak. Psikolojik gözetim altında yaşıyor.
Grup arkadaşlarınınki de ayrı bir dram. Beklediler. Her şey düzelir diye ümit ettiler. Yeni bir albüm için kolları sıvadılar. Ama olmadı. Cantat artık şarkı yazamıyordu çünkü gitaristleri Serge Teyssot-Gay’e göre artık yaşamıyordu.
Grup geçen hafta resmi olarak dağıldığını açıkladı. Ama zaten herkes onların işinin o gece bittiğini biliyordu. Ne kadar uğraşırsan uğraş, ortada bir ceset var.
Cantat şimdi perişan. Cezasını çekmiş olsa da vicdanı rahat değil. Ne tek nota şarkı, ne tek satır şiir yazabiliyor. Zombi gibi dolanıyor ve o gece sarhoş olup attığı yumruğu düşünüyor.
“Des Visages Des Figures” albümünü dinlerken bunları düşündüm geçen hafta


mehmet tez den alinti yapilmistir...



Noir Desir - Lost (Clip)
Yükleyen Max-52-. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaşayın!

17 Aralık 2010 Cuma

Gomorra

Bak Bu Hoşuma Gitti:)))

Pekala, bu kadar tantana yeter. En LOUD blogger olarak ben de LOUD kazanan 5 talihlimi açıklayayım artık.

Deniz Catav - Melis Türkyener – Fashioncholic Girl – Mustafa Genç – Cansu

Hepinize tebrikler, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle!


koray canere tesekkurler...


bu kışta tommy kokucaz desene:P

Hurts - Wonderful Life For Saturday



HURTS - Wonderful Life
Yükleyen emipubfrance. - Diğer müzik videolarına göz atın.

16 Aralık 2010 Perşembe