4 Şubat 2012 Cumartesi

A Dangerous Method - David Cronenberg*****

"freud'u muhafazakar bir rasyonalist olarak sunmayı başarmış filmdir. aynı zamanda jung'u, metafiziğe ve mistizme yöneldiği için yenilikçi ve devrimci olarak konumlamayı da becermiştir.."

U2 & Pavarotti - Miss Sarajevo

is there a time to turn the mecca
is there a time to be a beauty queen


31 Ocak 2012 Salı

Ayhan Geçgin - Son Adım**






KİTAPTAN:





"Bunlara harcanan parayla diyor, Türkiye'deki açları doyurur, sokaktaki çocukları, yetimleri kurtarırsın. Ama adamın gerçekten açları, yetimleri falan dert ettiğine inanmıyorsun. En çok hangisinden nefret ediyor çıkaramıyorsun, ev hayvanlarından mı, sahiplerinden mi yoksa bu işin kendisinden mi?"






"Babaanne öğleden sonra kadın programlarını izliyor, akşamları ise dizileri. Seyrederken üzülüyor, gülüyor, ah vah ediyor, iyileri uyarıyor, kötülere küfrediyor."





"Bu ettiği küfrü herhalde sen Türkçe'de edemezsin. Babaanne de sinirlendiği zaman kendi kendine böyle küfürler savurur, bir köpeğin ya da eşeğinkini birinin önüne veya arkasına kolaylıkla sokuverir. Ama herhalde, diye düşünüyorsun, bu küfürleri Türkçede etmek istemezler, belki utanırlar.."






"Bekleşenlerden birinin aklından kaygıyla şunun geçtiğini hayal ediyorsun, son ölenimizin mezarını kim yapacak, üzerine kim toprak serpecek?"


Zahia

J'adore

Dalgın Ölü

Vivanco

LDR

Oscar de la Renta

OSCAR DE LA RENTA / SPRING 2012 from Oscar de la Renta on Vimeo.

Sevgi Soysal - Tante Rosa*****





KİTAPTAN:



"...Rosa ağladı, mavi gözlü yakışıklı İsa'nın böylesine kindar bir Tanrı'nın oğlu olamayacağını düşündü ve dualarında Meryem Ana'dan İsa'nın gerçek babasını sordu."





"Savaş eksilmiyordu, önce babalar eksildi, sonra ağabeyler eksildi, savaş eksilmedi."






"Bir kadın bıktığı kocasını iş yolculuğuna gönderircesine gönderir savaşa..."






"Tekrar tekrar çirkinlikleri yaşamaktır ihtiyarlık."








"Bir kadının bir kez yalancıktan inlemesi bile fazladır. Bir kez yalancıktan sokulması. Çirkinlikleri tekrarlamaktansa enayi başlangıçlara koşturmalı."





"Bir kedi her zaman güzeldir. Açlık, tokluk, aşk, nefret tanımayan sürekli bir güzellik."


Iggy Pop

Cover