12 Mart 2011 Cumartesi

Crystal Castles - Empathy For Sunday


Pink very Floyd


fuckyouverymuch

@Dolce&Gabbana

Simple

.....

ah ah nerde o eski masum hairy frikikler...

negarip.tumblr

Next Target

Wanna Be Your Man

Alexander The Great

Jude

A'dan Z'ye İstanbul Shopping Fest

A'danZ'ye Hangi alışveriş merkezleri gece yarısına kadar açık? Partiler, konserler nerelerde düzenlenecek? Çekilişlerle ne hediyeler verilecek? 18 Mart'ta başlayacak olan ve İstanbul'u dünyanın alışveriş merkezine dönüştürmeyi hedefleyen Shopping Fest'in detaylarını derledik
İstanbul tam 40 gün, 40 gece sürecek bir festivale hazırlanıyor. 18 Mart Cuma günü başlayacak olan İstanbul Shopping Fest'in (İSF) hedefi, adı üzerinde, alışverişi canlandırmak. Sadece İstanbullular veya diğer şehirlerden gelecek olanlar yok festivalin kapsama alanında. İSF'in asıl hedefi, yabancı turistler. Çünkü amaç, bölgenin en cazip alışveriş noktası haline gelmek. Bu amaçla şehirdeki çok sayıda alışveriş merkezi ve mağaza, indirimler ve etkinlikler düzenliyor. 26 Nisan'a kadar sürecek festivalin yan etkinlikleri de var. Sokak gösterileri, defileler, partiler, konserler, Abdi İpekçi, İstiklal ve Bağdat Caddesi'nde düzenlenecek etkinlikler, çekilişler... Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD), Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) ve Birleşmiş Markalar Derneği'nin (BMD) koordinasyonunda gerçekleştirilen İSF öyle tek seferlik bir girişim de değil. Katlanarak büyümesi, önümüzdeki yıllarda daha güçlenmesi hedefleniyor. Yerli markaların yanı sıra yabancı ve lüks markaların, cadde ve sokaklardaki küçük butiklerin de katıldığı festivalin A'dan Z'ye merak edilen ayrıntılarını toparladık.

Açılış İstanbul Shopping Fest, önümüzdeki cuma başlıyor. İstinye Park ve Torium'un saat 24.00'e kadar açık kalacağı gecede çeşitli partiler de düzenlenecek. İstinye Park'ta Vogue dergisinin, Torium'da ise Cosmopolitan'ın partileri olacak. Asıl resmi açılış ise 26 Mart'ta; İstiklal, Abdi İpekçi ve Bağdat caddelerinden geçecek kortej eşliğinde yapılacak.

Butikler İSF'e yalnızca alışveriş merkezleri değil, sokak ve caddelerdeki mağazalar da farklı ektinlik ve kampanyalarla dahil oluyor. Bahariye, Fatih, Kadıköy ve Galata'nın yanı sıra isteyen ve kapısında İSF logosu bulunan tüm butikler, festivale katılıyor.

Cosmopolıtan Torium AVM'deki açılış partisini Cosmopolitan dergisi düzenliyor. 18 Mart Cuma günü 20.30-02.00 saatlerinde gerçekleşecek partiye, Power FM DJ'leri müzik desteği verecek. Parti başlangıcında da İSF gongu vurularak etkinliğe start verilecek.

Çekim Markalar genel olarak kampanya ve indirim uygulaması yapıyor. Bunun dışında imaj danışmanlığı ve özel çekimler düzenleyenler de var. 18 Mart'ta Damat Tween ADV'de alışveriş yapanlar, özel dergi kapaklarında fotoğraf çektirebilecek.

Detaylı bilgi İSF ile ilgili detaylı bilgi www.istshopfest.com adresinde. Ayrıca facebook.com/istshopfest, twitter.com/istshopfes ve foursquare.com/istshopfest adreslerini de takip edebilirsiniz.

Eğlence İstanbul Shopping Fest yalnızca alışveriş etkinlikleri değil, 40 gün boyunca devam edecek olan diğer etkinlikleriyle de öne çıkıyor. 600'ün üzerinde sokak müzisyeni ve dans grupları neredeyse her gün Abdi İpekçi, Bağdat ve İstiklal caddelerinde performans gösterecek.

Final gecesi 26 Nisan, final günü İstiklal, Abdi İpekçi ve Bağdat Caddesi'ndeki bütün mağazalar ve alışveriş merkezleri, gece saat 02.00'ye kadar açık olacak.

Galata Moda Tasarımcıları Derneği de İSF'e katılıyor. Öncelikle 26 Mart Cumartesi günü Galata, Serdar-ı Ekrem'de bir moda festivali düzenleniyor. Civardaki mağaza ve tasarımcı butikleri de çeşitli promosyon ve etkinliklerle İSF'e dahil oluyor.

Hediye İSF boyunca, katılımcı mağazalardan ATM ve kredi kartlarıyla 40 TL'lik alışveriş yapan herkese bir hediye kuponu veriliyor. Yani her 40 TL'ye bir kupon sahibi oluyorsunuz. Yapılacak çekilişte, talihlilere 20 adet Renault marka otomobil hediye edilecek.

İndirim Türk markaları genellikle yüzde 30 civarında bir ucuzluk yapacak. Derimod, Ramsey, Desa, İpekyol, Twist ve Koton, bu uygulamayı açıklayan bazı markalar. Yabancı markalar ise seçilmiş ürünler üzerinden kampanya uyguluyor. örneğin Stefanel, her gün bir ürün seçerek, özel promosyon yapıyor.

Kapalıçarşı Bu yıl 550. yaşını kutlayan dünyanın en eski organize alışveriş merkezi, İSF kapsamında da unutulmuyor. Elle dergisi, 3 Nisan akşamı 'Kapalıçarşı goes stylish with Elle' adlı bir parti veriyor.

'Long Night' yani uzun geceler, İSF'in en heyecan verici etkinlikleri. Altı hafta boyunca her hafta sonu bazı AVM'ler 02.00'ye kadar açık kalacak. 18-19 Mart'ta İstinye Park ve Torium'la başlayacak 'uzun geceler'in diğer katılımcıları: 26 Mart; Akmerkez ve Palladium, 2 Nisan; Metrocity, 16 Nisan; Olivium Outlet, 23 Nisan; Kanyon ve 26 Nisan'da ise hepsi!

Model Ünlü model Gisele Bündchen, Ipanema terliklerinin tanıtımı için Türkiye'ye gelecek. Bündchen'in gelişi, 5-6 Nisan tarihlerine yani İstanbul Shopping Fest dönemine denk gelecek.

Niyet İstanbul Shopping Fest'in amacı aslında, o dönemde Türkiye'de bulunan turistlerin harcamalarını artırmak. Kişi başı 580 dolar harcadığı tespit edilen turistin 1000 dolar harcamasını sağlamak. İç piyasayı da canlandıracak etkinlikte yaklaşık 300 milyon dolar bir ek gelir geleceği tahmin ediliyor. Tabii İSF tek seferlik bir etkinlik değil. Esas amaç, bu ilk seferde geleceği garanti altına almak, büyüyerek Dubai'deki alışveriş festivalini geride bırakmak.

Oteller 18 Mart-26 Nisan arasında İstanbul'daki oteller şimdiden dolmuş. Turizm ve seyahat acentaları, doluluğu yüzde 90 olarak bildiriyor.

Özel tasarım İSF'e kampanya ve ucuzlukların yanı sıra özel tasarım ürünlerle katılanlar da var. Beymen Club tişört, atlet, gömlek ve trikolardan oluşan özel ürünlerini, yüzde 30 indirimle satacak. Penti'nin sürprizi ise 'Hürrem çorabı'.

Partiler Hem AVM'ler hem de sokaklarda, Cosmopolitan, Elle ve Vogue dergilerinin düzenlediği partiler olacak.

Restoranlar Anlaşmalı kafe ve restoranlar da İSF'e katılacak. Alışveriş yaptığınız mağazalardan alacağınız özel indirim kuponlarını kafelerde kullanabilecek veya ücretsiz kahve içebileceksiniz.

Sabah Gazetesi Binlerce mağaza ve onlarca alışveriş merkezinin katıldığı İSF kapsamında 40 gün, 40 gece boyunca nerede, ne var, öğrenmek istemez misiniz? 18 Mart günü SABAH gazetesiyle beraber verilecek olan özel 'Nerede ne var' haritası, alışverişlerinizi kolaylaştıracak.

Şarkıcılar 19 Mart Cumartesi günü Taksim Meydanı'nda, 18.00 itibarıyla Anadolu Ateşi, Mercan Dede, Ceza, ve semazenler performans gösterecek. Abdi İpekçi Caddesi'nde sokak partisi olacak. Ayrıca Burhan Öçal, Bora Uzer, Pamela ve Ozan Doğulu da Nişantaşı'nı eğlendirecek.

Turkcell indirimleri Festivalin sponsorlarından Turkcell, alışverişçilere ekstra indirimlerle destek olacak. "Alışveriş heyecanı hiç bitmesin," sloganıyla düzenlenecek kampanyalar kapsamında Turkcelliler, yüzde 10 civarında ek inidirimlerden yararlanacak.

Ulaşım AVM'ler için tasarlanmış ekstra bir ulaşım servisi yok. Ama katılımcılar arasından bazıları kendi servis araçlarıyla müşterilerini taşıyacak.

Ünlü yüz İSF'nin ünlü yüzü, Kıvanç Tatlıtuğ. Oyuncu, bir süredir Ortadoğu ülkelerini gezerek etkinliği tanıtıyor. Tatlıtuğ ekranlarda belirdiğinde İSF'in sitesi kilitleniyor. Facebook sayfasına "İstanbul'a senin için geliyorum," gibi yorumlar bırakılıyor.

Vitrin yarışması Vitrin Tasarım Yarışması kapsamında, şehrin çeşitli noktalarında vitrinler yer alacak. Vitrinler, üzerlerindeki kod ve markasıyla halkın beğenisine sunulacak ve SMS'le oylanacak. Oylayanlar arasında yapılacak çekilişle kazanana, Sinpaş'tan bir daire verilecek; vitrinin tasarımcısı da ödüllendirilecek.

Yurtdışındaki etkisi THY, İSF'in tanıtımını çok ciddi bir biçimde yapıyor. Hem uçak içlerinde hem de havaalanlardaki standlarda bunu görmek mümkün. Çevre ülkelerin de festivale etkisi giderek artıyor. Sırbistan'dan, İSF'in benzerini yapmak için bilgi almak isteyen bir heyet gelmiş mesela.

Zamanlama İSF'in tarihleri özel olarak seçilmiş. 18 Mart - 26 Nisan arası Nevruz, Paskalya ve Hamursuz bayramlarına denk geldiği için, turistlerin zaten İstanbul'u tercih ettiği aralıklar.

yaprak aras şahinbaş

i am The One...

bu kışta ölmedim...ölmüyorum, ölmeyeceğim...hiçbir kış ölmeyeceğim...

do u really want to live forever young?

6 Mart 2011 Pazar

Unforgettable

John Galliano

dahiler hata yapamaz mi?

Geceden Artakalanlar Vol.1

haftaici neset ertas sazinda cigerlerin parcalanirken haftasonu lamb of god cikmazinda ne isin var aciz kul? hadi onu gec thaliand'dan istanbula gelen meczup..seksin bir mucevher gibi islendigi tezgahlardan kopup gelip gobekli, ter kokan, bakimsiz metalci hatunlarin pesinden niye kosarsin zerdüşt? yatacak yerin yok yeminlen....

sinerjide tanistigim, hayati dibine kadar iskalamis herifi gordum metal barda. dusunceliydi. neden dusuncelisin diye sordum.. babam hasta dedi. buraya hayatin devam ettigini kendime anlatmak icin geldim dedi.. queen'in bir sarkisi var bilirsin dedim. show must go on dedi.. ayrildim yanindan..




besiktasta goslerini acmak mis gibi istanbul sabahina..ayrintilar belki sonra...

geceden artakalan en baba olay: