11 Eylül 2010 Cumartesi

Chuck Palahniuk - Tıkanma





KİTAPTAN



"gerçek şu ki, dul bir anne tarafından yetiştirilen her erkek çocuk, evli doğmuş sayılır. bilmiyorum ama, bence annesi ölene dek bir erkeğin hayatındaki diğer kadınların hiçbiri metres olmaktan öteye geçemez."


"hiç şüpheniz olmasın; en kötü oral seks bile, mesela en güzel gülü koklamaktan iyidir... en güzel gün batımını izlemekten de. ya da çocukların kahkahalarını duymaktan.

hiçbir zaman, ter fışkırtan, popoya kramp saplayan, kasık ıslatan bir orgazm kadar güzel bir şiir okuyabileceğimi sanmıyorum.

resim yapmak veya opera bestelemek, yeni bir istekli götle karşılaşana dek öylesine yapılan işlerdir."



"nalbant, önündeki demiri dövmeye devam ediyor. hiç durmaksızın yaptığı iki hızlı ve üç yavaş vuruştan, bunun sevdiği eski bir radiohead şarkısının bass gitar ritmi olduğunu anlıyoruz. herif aldığı ekstasilerden kafayı sıyırmış."






"majesteleri dövmeyi de yasakladı. işe gelmeden önce hızmalarınızı çıkarmayı unutmayın. sakız çiğnemek yasak. beatles'ın bir şarkısını ıslıkla çalmak bile yasak.."



"ve annecik her seansta ne kadar çok detay verirse versin, heriflerin tek istediği emmek, gömmek, becermek, sokmak, çıkarmak, delmek, geçirmek, pompalamak ve zımbalamaktan ibaretti."


"söylemeye çalıştığım şey şu: burası amerika. otuz bir çekmekle başlarsınız, grup sekse kadar ilerlersiniz. önce biraz ot içersiniz, sonra eroine terfi edersiniz. kültürümüz böyle; daha büyük, daha iyi, daha hızlı. anahtar kelime: ilerleme..."

Mert&Marcus

The Drums - Down by The Water For Sunday


The Drums - Down By The Water (The Soundmen Remix) from scottdsoundmen on Vimeo.

Armani Jeans...Ronaldo


Cristiano Ronaldo in Armani Jeans
Yükleyen intimates. - YaÅ�am, moda ve 'kendin yap' videolarına göz atın.

Max Azria


6 Eylül 2010 Pazartesi

U2 Rocked The Night


David Bowie - Space Oddity
Yükleyen EMI_Music. - DiÄ�er müzik videolarına göz atın.

BİR
KONSER
ANCAK
BU
KADAR
GÜZEL
AÇILABİLİRDİ...
DAVID BOWIE...SPACE ODDİTY...10,9,8,7,6,5,4..............


bono mesih....
edge yaramaz cocuk..durmadan gitar degistirdi.ben en son 13. gitarı sayabildim.
clayton gercek bir havari...
larry hayatimda gordugum en karizma herif....

golden shot durumlari:
i still havent found what i am lookin for..butun stad bir agizdan soyledi.
sunday bloody sunday i bob marley in get up stand up iyla harmanladi bono..fenaydi..
sonra birden zülfü livaneli belirdi sahnede.bonoyla ingilizce sarkiyi bitirip basladi turkusunu soylemeye..bono stadin coskusundan sasirdi kaldi.
ve one la butun stadi birlestirdi...
"seni duyabiliyorum radio filistin...peki sen bizi duyabiliyor musun washington?"

bono tasakli herif...
hayatimda gordudum en mutevazi adam.
hayatimda gordugum en duyarli adam..

seyirciler arasindan sahneye cikardigi hatunla dans etmesi dillere destandi..

kosup sarilip koklamak geldi icimden.ayni hisleri bir tek dedeme duyuyorum.bono ikinci oldu...

konserin sonunda verilen mucadelelerin beyhude olmadigini gosterdi.insanligimizi hatirlatti u2...on yargim vardi bi turlu guvenemiyordum bono ya ama bu adam gercekten insan...

ve kulaklarımda hala:

WALK ON

WALK ON

WALK ON

WALK ON

WALK ON

WALK ON

WALK ON

5 Eylül 2010 Pazar

U2...6 Eylül 21:00 Atatürk Olimpiyat Stadı

Did I disappoint you?
Or leave a bad taste in your mouth?
You act like you never had love
And you want me to go without
Well it's
Too late
Tonight
To drag the past out into the light
We're one, but we're not the same
We get to
carry each other
carry each other
One
Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head

Türk Modasının Daha Çok Yolu Var...

Kimi birkaç defileye katılıp şehri gezdi, kimi her tasarımcıyı takip etti. Kanı şu: Hüseyin Çağlayan ve Dice Kayek'le gurur duymalıyız. Zeynep Tosun da defilelerin gelecek vadeden tek ismi

İstanbul Fashion Week'e (IFW) katılan yabancı basının profili genel olarak iyiydi. İkonik moda yazarları Anna Piaggi'den Lynn Yaeger'a, ünlü Purple dergisinin kurucusu Olivier Zahm'dan Elle dergisinin uluslararası yayın yönetmenlerine kadar çok kişi geldi. Ama bu isimleri sadece birkaç defile ve etkinlikte görebildik ne yazık ki. Onlara verilen programda beş defileye girme şartı belirtilmiş, kalan zamanlarında şehri gezmeleri söylenmişti. Türk modasını gerçekten merak edenler takip etti bütün defileleri. Onlar arasından da, yer bulamayarak defileleri terk edenler oldu. Çoğu, Türk modasının daha çok gelişmesi gerektiğini söylüyor. Herkesin aklında kalan isim, Zeynep Tosun, sonra da Niyazi Erdoğan olmuş. Bir de Aslı Filinta'yı keşfetmişler, yine... Bu üçü dışında da ortak beğeniye hitap eden ne yazık ki kimse zikredilmiyor...

JEAN PAUL CAUVIN Fashion Daily News moda editörü
Başarı için trend lazım
"IFW'e üçüncü kez geldim. Bazı defileler iyi stilize edilmemişti. Türk tasarımcılar uluslararası basın ve stilistlerden görüş almıyor. O yüzden iyi de olsa koleksiyonlar, çok ağır veya başlangıç seviyesinde görünüyor. Aslı Filinta ve Niyazi Erdoğan'ı çok başarılı. Diğer taraftan ağırlığı olan birçok tasarımcı (Arzu Kaprol, Özlem Süer, Bahar Korçan) hâlâ genç tasarımcıların hatalarını yapıyor. Global pazarda başarılı olmaları için yenilikçi olmaları ve trend yaratmaları gerekiyor."

JOSEPH ERRICO / Nylon dergisi moda direkt
Bu şehrin zenginliklerinden faydalanın
"İstanbul, çok güzel kontrastlarla ve esin kaynaklarıyla dolu bir şehir olduğu için tasarımcılar çok şanslı. Bunu Dice Kayek'in İstanbul Modern'deki sergisinde de gördük. Genç tasarımcılar, Dice Kayek ile Hüseyin Çağlayan'ın yaptığı gibi bu şehrin zenginliklerini, kültürlerine hapsolmadan eşelemeli. Zeynep Tosun'un tasarımları hem taze, hem global, hem de modaya uygundu. Bütün iyi tasarımcılar, çevrelerindeki ilhamı işlerine uyarlar. Bunu yaparken de zamanın ruhunu yakalarlar."

EVELİNA KHROMTCHENKO L'Officiel Rusya, yayın yönetmeni
Rusya'da Türk modası günü yapalım!
"Türkiye'de moda haftası yapılması çok doğru bir şey. IFW de ülkenin kumaşlarını, yünlerini, derilerini ve takılarını tanıtmak için iyi bir fırsat. Dice Kayek sergisine bayıldım. Favorim, pembe lokum elbise oldu. Arzu Kaprol, Bora Aksu ve Özlem Süer'in defilelerini de beğendim. Hakan Yıldırım'ın kendi koleksiyonunu göstermemesine üzüldüm. Biraz mağazaları da gezdim. Beymen, dünyadaki en iyi ayakkabı seçimlerinden birine sahip. Gelecek yıl Rus Moda Haftası sırasında bir Türk günü yapmaya ne dersiniz? Türk modası hâlâ 90'ların başındaki ucuz kıyafetlerle biliniyor. Rusya'nın bunları unutması ve modern Türk tasarımlarını görmesi iyi olurdu."

CATHERINE MALISZEWSKI Le Monde gazetesi moda editörü
Henüz kumaşın ötesine geçememişsiniz
"Türkiye bugüne kadar kumaşlarının kalitesiyle kendini tanıttı. Ama bu sefer kalite öne çıkarılamadı. Türk tasarımcılar henüz kumaşın ötesinde düşünme, kıyafeti farklı algılama noktasına gelememiş. Moda bir duruş, bir styling, bir yeniliktir; dünyadaki tüm potansiyel müşterileri baştan çıkarmaya çalışmaktır. Şehri gezip mağazaları da gördüm. Tasarımlar uluslararası pazarların beklentisini karşılayacak nitelikte değil. IFW'te de tek detaya odaklanmak yerine her şeyi tek parçaya yükleme hevesi gözlemledim. Dünyadaki genel moda akımlarıyla çok ilgisiz bir yerdesiniz. Sadece birkaç tasarımcı mesajlarını doğru sunabilmişti. Bunlar Niyazi Erdoğan ve Mehtap Elaidi'ydi. Aslı Filinta ise ülkenizde gördüğüm en özgün tasarımcı. Kendine ait bir dünyası var ve bunu kıyafetlerine çok güzel yansıtıyor. Uluslararası boyuta yürümek isteyen Türk tasarımcılar yurtdışına gidip gelmeli. Farklı kültürlere açılmalı, özlerini tekrar keşfetmeliler."

SUSIE LAU / Stylebubble.com
Aklımda yalnızca Zeynep Tosun kaldı
"İstanbul'u çok sevdim. Zaten en iyi tasarımcılar da, şehri koleksiyonlarına aktaranlardı; Zeynep Tosun gibi. Defilelerden aklımda bir tek o kaldı. Diğerlerinde ciddi bir emek ve işçilik vardı. Ama çoğu zaman onlarca detayı birden kullanmaya çalışmışlardı. Kimi, ünlü isimlerin stillerine bağlı kalmıştı, kendi stilleri yoktu. IFW'e tasarımcı kabul sürecine dikkat edilmeli. Etkinliği güçlendirmek için Hakan Yıldırım gibi isimlerden özel şovlar istenmeli, genç tasarımcılar sponsorluklarla desteklenmeli. Mesela Beymen pekala bu işe soyunabilir."

LYNN YAEGER / Vogue.com
Daha çok bilgilendirilmeliydik
"İstanbul halkının inanılmaz çeşitliliği ve bunun hem sokaklara hem de podyumlara yansıması heyecan vericiydi. Harika zaman geçirdim. Ama defile çadırına ulaşımın daha kolay olmasını ve yabancı basının tasarımcılarla ilgili daha çok bilgilendirilmesini isterdim."

yaprak aras sahinbas