26 Haziran 2011 Pazar

Altay Öktem - İçimde Bir Boşluk Var**





KİTAPTAN:





"Sevgi ağızdan başlar. Tamam, insanın gözleri de konuşur, hatta beden dili diye bir şey de vardır ama asıl ağızdan çıkan o büyülü sözcüklerle ifade eder insan sevgisini. Sevişmek de ağızdan başlar. Önce öpüşülür, sonra aşağılara doğru inilir. Sevişmek yatay pozisyonda yapılsa bile, yine de yukarıdan aşağıya ilerleyen bir eylemdir. Kimse sevgilisinin ayak başparmağını emerek başlamaz işe. Dudaktan başlar, en son ayak başparmağını emer..."





"...Oysa Beyoğlunda herhangi bir bara gidin, içip içip her konuda doğru yorumlar yapan, çok güzel, çok tutarlı konuşan bir sürü adama rastlarsınız. Sadece konuşurlar. Hayata karıştıkları an çuvallar hepsi; çünkü 'Babana bile acımayacaksın' şeklinde özetlenebilecek bu ekonomik sistemde tutunmaları imkansızdır..."









"Kadınlar kibar, anlayışlı erkeklerle dost olur, konuşur, sorunlarını paylaşır. Ama sevişmek için kendini ezen, hor gören, aşağılayan erkekleri seçer. Sylvia Plath'ın, mutfaktaki gazı açıp da kendini ebedi aleme intikal ettirmeden önce, 'Her kadın bir faşisti sever' demesi boşuna değil..."

last day on earth gelsin ustaya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder