4 Haziran 2011 Cumartesi

Ece Temelkuran - İkinci Yarısı****




KİTAPTAN:



"Senaryo gereği, orta sınıftan, iki çocuklu bir kadındır. Ortalama hıyarlıkta bir kocası vardır..."





"...O Sırada mahallede bir matkap sesi duyulsa. Türk erkeğinin matkap konusunda bir saplantısı olduğunu düşünsen. Delmekle ilgili bir saplantı..."




"Faşizm, atılan ilk bombalarla başlamaz, her gazetede üzerine bir şeyler yazılabilecek olan terörle de başlamaz. Faşizm, insanlar arasındaki ilişkide başlar..."




"Son 5-6 yıldır böyle bir moda var büyük şehirlerde. Beyaz tülbentli kadınlar, gözleme veren lokantaların camdan vitrinlerinde oturup bütün gün, yufka açıyor, harç karıyorlar. İşlerini yaparken oryantal ve neredeyse egzotik bir resim olarak sergileniyorlar."






"Kadın, gözleri dört açılmış erkeğin ağzından hangi hikmetli söz dökülecek beklerken erkeğin egosunu nasıl emzirdiğini bilmeden öylece durur, dinler. Bazen erkeğin cümlelerinin arkasını, sırtına yastık koyar gibi destekler. Bazen, erkekler kendi dehasından bitkin düştüğünde, varoluş mihraplara başını vura vura tarumar olduğunda, sanki sırtına tülbent ya da havlu koyar gibi pansuman cümlelerle araya girer.."




"İşçi, hayalin parçasıdır.."




"Yeni tuttuğum evde bütün işleri olağandışı bir sahiplenme ve tatlılıkla yapan Arif Usta ile nerdeyse karşılıklı ağlaşarak ayrılıyoruz. Marx Abi ne der bilmiyorum ama aramaızda paradan başka bir şeyler var..."



İnan Temelkuran ve Ece Temelkuran gibi iki insanı bu vatana veren anne babaya ne mutlu..kutsalsınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder