24 Ocak 2012 Salı

Barış Bıçakçı - Sinek Isırıklarının Müellifi*****





KİTAPTAN:




"Kadınlardan ne çok şey istiyoruz, diye düşünüyor Cemil. Bizi affetsinler, bize memelerini göstersinler ve ölümsüzlük versinler."




"İstanbul'da gün boyu dolaşırken dünyanın haline üzüldüm. Ankara'da insan sadece Ankara'nın haline üzülüyor."








"Bu kadar yüksekten ancak düşülerek inilir. Cazcıların kederli hikayeleri vardır. Parmaklarıyla, nefesleriyle çıkabildikleri kadar yükseğe çıkıyorlar; sıcaklık ve basınç değişiyor, sağduyunun yasaları değişiyor ve o kadar yüksekten ancak düşerek inilebiliyor."




"Milattan önce bin altı yüzlü yıllarda yaşamış Hitit Kralı 1. Hattuşili vasiyetnamesinde veliaht olarak yeğenini değil de torunu Murşili'yi seçtiğini uzun uzun anlattıktan sonra tahta geçecek torununa bazı öğütler veriyor; sağlığına dikkat etmesini, büyüklerinin sözünden çıkmamasını söylüyor. İçine yaşlılık çöktüğünde, diyor, kendini içkiye ver ve büyüklerinin sözlerini bir kenara bırak!"






"Bir sabah erkenden okula gidip Yusuf Atılgan'ın Saatlerin Tıkırtısı öyküsünden üç cümle yazdılar:'İzmir fuarındaki sırtlanı düşünüyorum. Kafesinin beton tabanı çepeçevre aşınmış; gezinmekten. Aşınan yer kafesin en uzun yolu.'"




"İlhan, Ceren'in bacakları arasındayken orada kendisiyle ilgili bazı soruların cevabını bulmayı umuyor, çünkü Freud'dan bu yana erkekler kendilerini kaybettikleri yerde bulacaklarını düşünüyor."


3 yorum:

  1. “Her şey çok anlamsız! Hayat, kendi kendilerini kopyalayan dev moleküllerden başka bir şey değil. Hayat dediğimiz sadece kimyadan ibaret. Periyodik tabloyu ezberlesek yeter. Evrendeki en bol iki elementin, hidrojen ile helyumun, aynı zamanda en hafif iki element olması her şeyi açıklıyor zaten. Böyle hafif bir evrende anlam ne arasın? Anlam ağırdır… Dibe çöker. Falcılar bu nedenle kahvenin telvesine bakarlar.”

    Sinek Isırıklarının Müellifi

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle beni erkileyen bir baska paragrafti..ellere saglik..gec tanidim ama herif atarli baya...bir baska kitabinin siparisini verdim bugun...onerilerin olursa paylasmani isterim ezgi..tesekkurler:)

    YanıtlaSil