11 Ocak 2012 Çarşamba

Mine Söğüt - Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey*****





KİTAPTAN:





"Madam Arthur Bey dünyada cennet hayali kurmanın ahmaklık olduğunu düşünüyor. Gerçek insan cehennemde hayatta kalmanın yollarını kollayabilendir."




"Burnunu kör bir kemirgen gibi kapıdaki adama doğru uzatıp derin nefesler alarak, 'Mintanı koklamadan giyene, yemeği koklamadan yiyene,kadını koklamadan sikene güvenilmez' dediğinde amacı kapıdaki bu uzun boylu ürkek adamı şaşırtmaktan çok, kendini takdim etmek."






"Konuşurken ahizenin ucundaki sanki karşı oteldeki kadın var. Olcayto, Şehnaz'ın sütyenini düşünüyor. Sanki mavi. Saçlarını düşünüyor. Sanki kızıl. Gözlerini düşünüyor. Yeşil. Seviştiğini düşünüyor. Para karşılığı tanımadığı adamlarla. Bir otel odasında. Babasına kıza kıza. Oysa Şehnaz bir bankada çalışıyor. Sıradan bir hayatı var. Muhtemelen kimselerle sevişmiyor. Ne para karşılığı ne parasız. Esmer. Kısa boylu. Şişman."






"Mutsuz ve beklentisiz kadınların işe giderken giydikleri gri eteklerden giymiş."






"...Kadınlar sokakta avaz avaz bağırmazlar. Hele bu ülkede. Kadınlar ölürken bile etekleri açılmasın diye uğraşır ve evde yapayalnızken bile sutyen takarlar. Kusursuz bir kadınadamı gerçek bir kadından ayırmanın tek yolu hareketlerindeki rahatlıktır. Orospuluğun bile bir edebi vardır. Kadınadamlığın yoktur."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder