23 Mart 2010 Salı

University Of The Art London

150 yıllık bir geleneğe sahip University of the Art London'ın öğrencileri, Türk markası Tween'in koleksiyonunda yer almak için tasarımlarını yarıştırdı. Okulun master öğrencilerden beşinin ilgi çekici tasarımları, firmanın 2011 ilkbahar-yaz erkek giyim koleksiyonu için seçildi.



Bünyesinde altı akademiyi barındıran ve dünyanın sayılı moda okullarından olan University of the Art London, master öğrencileri için bir proje konusunda Orka Group'a başvurdu. Öneri, Orka Group'un markalarından olan Tween'in 2011 ilkbahar-yaz erkek koleksiyonunda yer almak üzere değerlendirildi ve ''projenin partneri'' olundu.



Koleksiyon temasının ''eğlence ve teknolojik tasarımlar'' olarak belirlendiği proje için Londra'da bir değerlendirme yapıldı. Çin, Danimarka, İtalya, İngiltere, ABD, Tayland, Kıbrıs Rum Kesimi, Kore, Romanya ve Türkiye'den 15 master öğrencisi, birbirinden yaratıcı tasarımlar hazırladı.

Öğrenciler, Tween kreatif direktörü Güneş Güner Işık ve Orka Group Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu'nun da yer aldığı seçici kurula projelerini tanıttı. Yapılan değerlendirmede, Danimarka'dan Asger Larsen'in file, jarse kırmızı pantolon, ABD'den Nicholas Komor'un düğme yerine mıknatısların kullanıldığı, aynı zamanda üzerindeki kravatın fermuardan çıkarılarak da giyilebildiği gömleği, Çin'den Yan Liang'ın sırt çantası da olabilen fonksiyonel çanta ceketi ve Kore'den Changwook Kang'ın kamujlaj ceketi Tween koleksiyonu için seçildi.

Ayrıca, Türkiye'den genç tasarımcı Ongun Ülker'in tasarladığı pantolon da seçilen parçalar arasında yer alırken Romanya'dan Dinu Bodiciou'nun tasarladığı turuncu ve pembe renklerdeki ceket-pantolon takım ise ''Koleksiyonu En İyi Yansıtan Tema'' seçilerek özel ödüle değer bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder