21 Aralık 2010 Salı

A'dan Z'ye GalataModa

GalataModa Festivali 22-26 Aralık tarihlerinde, Tepebaşı'nda yapılıyor. Yılbaşına özel koleksiyonların öne çıktığı alışveriş buluşmasının detaylarını öğrendik
Bir Galatamoda daha geldi çattı. Beyoğlu Belediyesi ve Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe bu yıl Limango da sponsor olmuş. 22 Aralık Çarşamba günü başlayıp, beş gün boyunca Tepebaşı'ndaki dev çadır mağazada gerçekleşecek etkinliğe bu yıl 30 tasarımcı katılıyor. GalataModa'ya özel ve sınırlı sayıdaki koleksiyonlar, her gün 10:00-21:00 saatleri arasında satışta olacak.

Ayakkabı Özlem İkiışık, bu yılki Galatamoda'ya katılan tek ayakkabı tasarımcısı. İkiışık aynı zamanda BETA Ayakkabı'nın da Yönetim Kurulu Üyesi.

Belediye Galatamoda, yine Moda Tasarımcıları Derneği ve Beyoğlu Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenleniyor.

Cem Lokmanhekim Ünlü takı tasarımcısının koleksiyonunda zincirler geometrik formlarla birleşiyor ve yarı değerli taşlarla tamamlanıyor. Kolyeler ve küpeler, koleksiyonun ana parçaları.

Çadır Tasarımcılar, hava şartları nedeniyle 45 metreye 15 metre genişliğindeki çadırın içinde stant kuruyor.

Deri Sezonun materyali festivalde de öne çıkıyor. Özellikle Begüm Salihoğlu'nun sırt dekolteli mini deri elbiseleri ve ipek bluzlarla kombinlenen uzun deri etekleri çok konuşulacak.

Erkek Koleksiyonları Birçok tasarımcı bu yılki Galatamoda'da erkeklere yönelik ürünler de hazırlamış. Erkek tasarımcıları Niyazi Erdoğan ve Hatice Gökçe'nin yanı sıra bu yıl Bahar Korçan (kaşkol ve şapkalar), Ebru Günay (gri melanj kalın triko hırkalar), Bihter Ayda Pekin ve Nazlı Çetiner'in standlarında da erkek ürünleri bulunabilecek.

Fiyatlar Tasarımcıların ürünleri 20-750 TL arasında değişiyor.

Gamze Saraçoğlu Saraçoğlu, alışveriş esnasında kolay denenebilecek, ipek-jarse ağırlıklı bir koleksiyon hazırladı. Kokteyl ve özel davetlere de uygun olan 50 parçanın en pahalısı 250 TL'lik ipek-jarse tulum.

Hediyelik Her şey giyimkuşamdan ibaret değil ya; Bige Ökten de festivale yastık, yılbaşı süsü gibi hediyelik eşyalarıyla katılıyor.

İlk Kez Katılanlar Galatamoda festivalinde ilk kez yer alacak isimler, kadın koleksiyonlarıyla Özlem Uygun, Jale Hürdoğan ve A 46 markasıyla Tuvana Büyükçınar.

Kişiye Özel Tasarımcıların çoğu, festivale özel ürünler yapıyor. Elif Cığızoğlu'nun kıyafetlerinin her birinden de yine tek adet bulunacak.

Limango İndirimli online alışveriş sitesi Limango, festivalin sponsorlarından. Galatamoda boyunca tasarımcıların beşer ürünü Limango.com'dan satışa sunulacak. Bu arada Saraçoğlu, tasarım yönünü kuvvetlendirmeyi planlayan Limango'nun moda danışmanı oldu. Site bundan böyle tasarımcılarla özel çalışmalar ve koleksiyonlar hazırlayacak.

Minikler Festivalde çocuklar için de ürünler olacak. Nazlı Çetiner'in Mandalinarossa markasında miniklere yönelik ürünler bulunabilir.

Niyazi Erdoğan Erkek modasının yıldızı yükselen ismi Niyazi Erdoğan, Galatamoda'ya Ayna isimli kış koleksiyonuyla katılıyor. Tasarımcının denim şalvarları, festivalin hit ürünlerinden olabilir. Fiyatlar 100-330 TL.

Okul Esmod İstanbul, cuma ve cumartesi günleri 14.00-16.00 arasında, kendi standında yapacağı workshop'la bir kıyafetin yapım sürecini canlı olarak katılımcılarla paylaşacak.

Özlem Süer Tasarımcının asimetrik kesimli ve geometrik doku efektli kabanlarıyla elbiseleri öne çıkıyor. Aksesuar koleksiyonu da oldukça çeşitli.

Palto Bahar Korçan'ın festival için sınırlı sayıda ürettiği paltolara dikkat!

Rakamlar İlki 6 Mayıs 2007'de düzenlenen Galatamoda'ya 26 tasarımcı ve beş firma katıldı, 2 bin ziyaretçi geldi. Mayıs 2010'daki festivali ise 3 bin 800 kişi gezdi. Satışlarda ise her yıl yüzde 11,5'lik artış oldu.

Seminer 'Tasarımcı Buluşmaları'nda Mehtap Elaidi markalaşma süreçleri ve satış politikalarını, Niyazi Erdoğan 'farklı erkek stilleri ve uygulama metodları'nı, Gamze Saraçoğlu ise sokak modasını anlatıyor olacak.

Şallar Kışlık aksesuarlara yer veren tasarımcılar arasında, şallarıyla Mehtap Elaidi de dikkat çekiyor.

Takı Bihter Ayda Pekin, Cem Lokmanhekim, Deniz kaprol ve Ümit Aybek, festivalin takı tasarımcıları. Pekin, Broadway'de Dans koleksiyonunda müzikallerden esinlenmiş.

Ulaşım Oldukça merkezi bir alan olan Tepebaşı'ndaki TRT binasının önü tercih edilmiş yine.

Ümit Ünal Ünlü tasarımcı da bu festivale katılıyor.

Vesvese Galatamoda'nın açılış partisi, 23 Aralık Perşembe gecesi, Nupera'nın içindeki 67'de gerçekleşiyor. Partide Vesvese DJ'leri çalacak. Dinamo DJ'leri de festival boyunca pikaplarının başında olacak.

Yılbaşı Kıyafetleri Bahar Korçan, yılbaşı kıyafeti ağırlıklı bir koleksiyon hazırlıyor. Gamze Saraçoğlu, Özlem Süer, Özlem Ahıakın ve Özgür Masur da yılbaşı ve partilere uygun giysiler tasarlayanlardan.

Zeynep Erdoğan Tasarımcı, pantolonlar, elbiseler ve deri eldivenleriyle dikkat çekiyor.

yaprak sahinbas

2 yorum: