22 Şubat 2011 Salı

Paul Auster - Sunset Park



KİTAPTAN:


"hoş, kendisinin adama ilgi duyduğu filan yok; ama bu bir ilke sorunu, çünkü mantık, adamın kendisini, yani güzel kadını, hayattaki tek işi güzel bir kadın olmak ve erkekleri kendine aşık etmek olan kadını beğenmiş olmasını gerektiriyor..."




"bir keresinde Dr. Burnham'ın tanımladığı gibi, nedensiz korku. Ellen kendi kendine öyle olmadığını söylüyor: bu, yaşamadan ölmek korkusu.."









"ellen artık resim yaparken farklı kaynaklara başvuruyor: başka ressamların tabloları ve desenleri, erkek ve kadın çıplaklarının siyah beyaz fotoğrafları, bebeklerin, çocukların, yaşlıların tıbbi fotoğrafları, kendisini birebir görebilmek için yatağının karşısındaki duvara astığı boy aynası, (kadın bacakları fotoğraflarından kadın erkek sevişmelerine, erkek erkeğe ya da kadın kadına sevişmelerden üçlü, dörtlü, beşli grup seksin bütün matematiksel değişkenlerine kadar) çeşitli zevklere ve eğilimlere hitap eden porno dergileri ve kendi vajinasını incelemek için kullandığı küçük el aynası onun yararlandığı kaynaklar. içinde bir kapı açıldı ve Ellen yeni bir düşünce sistematiğinin eşiğinden atladı. İNSAN VÜCUDU BİR BİLGİ ARACIDIR."



bu sözler yasaklanmalı..o halde jay jay johanson forbidden words diyoruz:)






"önemli olan tek sayı ikidir. belki bir gerçeği belirtir ama geri kalanların hepsi sadece birer fantezi, boş bir beyaz sayfadaki kalem izleridir."




"Salman Rushdie aleyhindeki fetva verildiğinde Alice on yaşındaydı..."




"işte bunu harikulade buluyorum. gözlerime bakan gözler..."





ışık ancak karanlık karşısında kutsaldır..




"röportaj, basitleştirilmemesi gereken bir şeyi basitleştirmekten başka işe yaramayan yoz bir edebiyat türüdür."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder