21 Mayıs 2010 Cuma

The Book Of Eli For Fashion @ EYE







aslinda modayla ilgili olmayan filmler hakkinda yazmak istemiyordum.. fakat bu filmde acaip bi ray-ban cilginligi var..tabi ole olunca bize de insanlik ve medeniyet icin bu postu hazirlamak dustu:)

filmin tam anlamiyla hristiyanlik propagandasi oldugunu dusunurken son sahnede incilin, kuran-i kerim'in yanina konulmasi kafami karistirdi.sonuc olarak, akilli uslu bi film.suya sabuna dokunmuyo.oysa film elinin ayagindan vuruldugu yerde sonlandirilsaydi kafalarda soru isareti birakacakti.ama olmadi yine vatikan kazandi:)

film post apokaliptik donemde geciyor.cole donmus bir dunya...felsefe olarak iyi oturtulmus. matrix icin mekani cennet olsun, mad max icin topragi bol olsun, terminator icin taksiratlari affolsun diye dua ederken ikinci yarida film su koyuverdi.

filmin en guzel ani bu nutuktu bence.

eli barda:

"toprak, bizim yuzumuzden lanetlendi. toprak sana diken ve cali verecek. topraktan geldik, topraktan yaratildik ve yine topraga donecegiz."

muhtemelen incilden bir ayet..

bu filmi gozluklerden dolayi fashion@eye a ithaf ediyorum.

hayatimda izledigim en uzun gozluk reklamiydi:))

1 yorum:

  1. ben hala filmi izlemedim desem :)) dvd si var midir?
    yazı için çok teşekkür ederim, umarım ben de en yakın zamanda geleceğin harvey nichols satın alma direktörü için tebrik yazısı yazarım ;)

    YanıtlaSil